Стилове Йога- част II

Продължаваме нашето пътуване през различните стилове Йога – част II.

РЕСТОРАТИВНА ЙОГА / ТЕРАПЕВТИЧНА ЙОГА / ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ЙОГА

В тази практика ще отпуснете тялото, ума и душата. Класа протича с изпълнението на пози от Хатха Йога, като се остава по- дълго време от обичайното във всяка от тях. Както и при Айенгар Йога, в ресторативната Йога се използват помощни материали като одеала, блокчета, колани, както и етерични масла, които допринасят за процеса на отпускане. Тази практика възхвалява изкуството на отпускането и освобождаването на напрежението в тялото и духa, като осъзнаването и грижата за самите нас са в основната структура на класа.

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ

Тази практика е специално създадена за бъдещи мами. Позите не са трудни, държи се преди всичко да се подобри вътрешния тонус, както и с определни движения да се активизират и раздвижат определени мускули, за да подготвят жените физически за раждане. Специално внимание се обръща на дишането и на мускулите на тазовото дъно, които играят важна роля в процеса на самото раждане. Отделя се и време за релаксиращи и медитативни упражнения, които помагат за свързване и общуване с бебето.

ВЪЗДУШНА ЙОГА

Ако практикувате Йога и търсите малко по- различно усещане, то Въздушна Йога практика си струва да се посети.

Забавен клас, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Позите са от Хатха Йога, като са подбрани и преработени за да се практикуват на люлка – хамак. Интересното тук е, че олекотено по този начин тялото се справя много по- лесно, с иначе сложни за изпълнение пози. Въздушна Йога като цяло повишава издръжливостта и гъвкавостта на тялото.

АНУСАРА ЙОГА

Анусара означава “нося се по течението на благодатта”, “следвам потока”, или “следвам сърцето си.”

Разработена е от американеца Джон Френд през 1997 година. Чрез физическите практики, този стил цели да помогне на човек да отвори сърцето и съзнанието си, и да позволи на богинята Анусара вътре в него да се прояви. Визията на този стил Йога насърчава всички хора да открият своята вродена доброта и креативност, като им дава възможност за реално самосъзнание и положителна промяна.

Според Френд, чрез изравняване на тялото в правилна стойка достигаме до физическо изцеление и до по-дълбоко емоционално освобождаване…. отваряме вратата за по-голяма свобода на духа и сърцето.

ДЖИВАМУКТИ ЙОГА

Тази динамична, приличаща на Виняса практика е създадена през 1986 година в Ню Йорк от Шарън Ганън и Дейвид Лайф.

Името произлиза от санскритската дума –дживанмукта, която в превод означава „освободен приживе“.

Класа включва комбинация от динамични виняса компилации с включени медитация, дихателни упражнения, музика, чантинг (пеене на санскрит мантри) . Инструктора използва и hands-on асистиране като инструмент, който да ни помогне да усетим просветление чрез състрадание към всичко живо около нас.

ТАНТРА ЙОГА

Тантра Йога, е Йога за интимност която може да бъде с партньор или с вашите собствени мисли, мечти и желания. Ако практикувате по двойки, тази практика ще ви помогне  да задълбочате  духовната връзка и разбирателство помежду си. Тантра Йога може да подобри сексуалния ви живот. Тя помога да се свържем със собственото си тяло и енергия. Тантричните практики включително и Тантра Йога, работят върху финните енергии в тялото, за да повишат духовния растеж и физическото благосъстояние. С изследването на тези енергии и тяхната връзка с вселената, целта на живота и връзката с останалите могат да бъдат осъзнати в ново измерение.

Към която и Йога практика да се насочим, ще усетим удоволствие, удовлетвореност, свързване и спокойствие.

Бъдете здрави приятели.

Намасте!

Ако желаете да практикуваме заедно онлайн, свържете се с мен на тел.: 0889 809434.

Posts created 35

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top