Йога без възрастови граници

Здравейте приятели.

Йога е за всички. От бебета до деца, от млади до стари. Практикуването на Йога се харесва на всички независимо от форми и размери.

Въпреки че обикновено се смята че трябва да си млад и енергичен за да си на постелката, практикуването на Йога обхваща цялата възрастова граница.

За да докажа становището ми, на снимката виждате как мама Мария (която практикува Йога), е снимала прекрасният и син – Йоан (6 год.), да прави стойка в кола с близалка в ръка:)

Децата са родени акробати. В днешно време може да намерим много зали които предлагат Йога за деца. Нещо, което е било табу когато ние сме били малки, сега се приема с разбиране, дори с ентусиазъм от учители и родители.

Йога е полезна и за възрастните. Изследванията показват, че физически активности като Йога например, са от съществено значение за мобилността и за здравето ни с напредването на възраста. И въпреки че много възрастни хора са се присмивали преди време на мисълта да посетят Йога клас, точно тях може да срещнем тези дни в залите.
Класовете по Йога повишават мобилността, успокояват ума, намаляват ставните и хронични болки и други проблеми, съпътстващи напредването на възрастта. Всъщност по- възрастните хора могат много по-дълбоко и осезаемо да усетят и разберат Йога, защото не бързат. При тях дълбокото и спокойно дишане се получава много по- лесно отколкото при по-младите практикуващи. А от там и разтягането на мускулите и релаксацията са много по -ефикасни.

Йога е здраве:)

Ако искате да практикуваме заедно, заповядайте в някои от залите, където преподавам в центъра на гр. София: на бул. “Мария Луиза” или до площад “Руски паметник”.

Във времето на вируси и пандемии, ще ме откриете и Онлайн, във нашето виртуално студио. Заповядайте прители!

Намасте:)

 

 

 

Posts created 35

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top